Saturday, July 11, 2009

Ultimativ uld-kjole, del 1 (Ulitamate wool dress, part 1)

Det er måske ikke noget særligt for mere garvede rollespillere og kostume-magere, men selv om jeg har spillet rollespil i ca 4½ år, er dette min allerførste kjole af uld. Jeg har selv tegnet den, men har efterlignet et kjolemønster til brug i nederdelen, som er af 8 stykker stof: 4 foran, 3 bagpå og en linning.
Vesten er lavet af det samme mønster som den lilla med snørene til Pagten 3 med nogle mindre ændringer bl.a. i udskæringen. Ærmerne er inspireret af renæssancen og knappes forneden ved en manchet. De kan knappes af vesten ved skulderen. Underkjolen er af hør.
Og et godt tip til jer fra Århus, forresten: Hvis I ikke allerede ved det, så giver stofbutikken "Up to date" i Åbyhøj rabat til rollespillere og reenactere, det er der dette uld er fra.
Der var ikke plads til alle billederne i dette indlæg, så der kommer et senere med detaljerne.

This is my very first wool dress even though I have been a LARPer for more than 4½ years, so it is very special to me. I scetched it myself, but I took the skirt pattern from a dress, and it i made from 8 pieces of fabric: 4 on the front, 3 on the back and one on top. The waistcoat pattern is the same that I used to make the waistcoat to "Pagten 3" with some changes in the neck line and the bottom.
There was no room in this entry for the rest of the pictures, so the details will come later.


No comments: